Kucharz Lecha Poznań: Adam Nawałka to profesjonalista. Zmienił mentalność piłkarzy

Artur Dzierzbicki w wywiadzie z „Super Expressem" dzieli się informacjami na temat zmian w diecie piłkarzy Lecha.
Szef Kuchni Lecha Poznań docenia pracę Adama Nawałki. Twierdzi, że odkąd były selekcjoner pracuje w klubie, wiele się zmieniło.
- Czy my, kucharze, mamy tera dużo pracy? Całkiem sporo, teraz piłkarze często jedzą w klubie śniadania i obiady więc jest co robić. Trener Nawałka jest profesjonalistą w każdym elemencie - powiedział Dzierzbicki.
- Lubi dobrze przygotowaną wołowinę, wątróbkę z indyka, lubi też ziemniaki, więc do Pyrlandii pasuje idealnie (śmiech). Dużą uwagę trener przywiązuje do szczegółów: żeby nie było za dużo soli, by wszystko było świeże, umyte i naturalne - dodał.
- Mam do Adama Nawałki duży szacunek, bo ma sporą wiedzę, dotyczącą żywienia i dietetyki, widać że nic nie zostawia przypadkowi. Wśród piłkarzy rośnie świadomość kulinarna i właśnie ryb w Lechu je się ostatnio sporo, dużo więcej niż wcześniej - komplementował Nawałkę pracownik klubu.
Dzierzbicki dostał również pytanie dotyczące powodu słabych wyników sportowych Lecha Poznań.
- Szach mat, nie mam odpowiedzi na to pytanie. Ja daję z siebie wszystko, żeby było dobrze i wierzę, że będzie. To najbardziej profesjonalny klub w Polsce, wszystko jest tu dobrze poukładane, więc przyjdą też dobre wyniki, teraz już na pewno - przyznał kucharz.